Bespreking Lotta viert Kerstmis

www.Leestafel.info:

Lotta viert Kerstmis

illustraties: Rik De Wulf
tekst: Diane Put

Morgen is het Kerstmis en Lotta is druk bezig voor het feest bij tante Cato. Ze heeft voor iedereen een pakje en voor de kuikens gaat ze haar eigen lekkere Lottakoekjes bakken. Ze loopt naar het kippenhok om eieren te halen voor de koekjes, maar wat gek, er is geen ei meer te vinden in het hok!
De kuikens hebben ze allemaal gebuikt als kerstballen. Wat nu?
Lotta is er naar van, ze had de kuikens nog wel een verrassing beloofd maar zonder eieren kan ze geen koekjes maken.
En dan begint het te sneeuwen en dat brengt Lotta op een superidee…

De Lottaboekjes zijn altijd vrolijk van toon en de afbeeldingen zijn vrij komisch, vooral in dit boek. De kippen en kuikentjes hebben allemaal enorme (kerst)laarzen aan, wat een grappig effect geeft, evenals de piepkleine kleurige kerstmutsjes die de kuikens op hun kopjes hebben. De koe is ook in kerstsfeer en heeft grote rode kerstballen in haar oren. Maar tante Cato spant de kroon met haar speciale kerstoutfit en deftige parelketting.
Kortom, een vermakelijk kerstboek waar de kleintjes heerlijk van zullen genieten.

ISBN 9789044823660 Hardcover 27 pagina’s Uitgeverij Clavis oktober 2014
Leeftijd 3+
© Dettie, 11 december 2014
Uit : De leestafel

http://www.leestafel.info/diane-put/13879-lotta-viert-kerstmis

BIBLION.nl:

W. van Es-Kik

In dit negende deel van de serie ‘Lotta’ probeert kip Lotta er met Kerstmis een mooi feest van te maken. De dierenvrienden vieren het met elkaar bij tante Cato. De kerstboom is al versierd en eronder liggen pakjes. Lotta wil de drie kuikens verrassen met zelfgebakken koekjes. Bloem, boter en melk zijn geen probleem, maar nu blijkt dat alle eieren versierd als kerstbal in de boom hangen! Gelukkig gaat het sneeuwen en dat geeft Lotta inspiratie om voor de kuikens een origineel cadeau te bedenken, gemaakt van oude spulletjes: een olifanten-sneeuw-glijbaan. Stevig uitgevoerd prentenboek in oblong formaat met vrolijke en grappige zwartomlijnde zachtgekleurde tekeningen die allemaal doorlopen over twee pagina’s. De tekst, gedrukt in schreefloze letters, bevat op elke bladzijde een aantal belangrijke vetgedrukte woorden en vormt een eenheid met de prenten. Geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters; degenen die al eerder kennismaakten met Lotta zullen zeker de figuren uit dit boek als goede bekenden begroeten en genieten van dit lieve verhaal. Vanaf ca. 4 jaar.

  • © NBD Biblion

http://zoeken.bibliotheek.be/detail/Diane-Put/Lotta-viert-kerstmis/Boek/

 

Top 10 van de leukste Kerstverhalen volgens ebella.nl  – Fier dat ons boekje in deze lijst werd opgenomen – Klik Hier: