Diane en Rik

                                           VOORWOORD DIANE:

 

foto auteur diane

Eindelijk is het zover …ik kan ‘LOTTA’ aan jullie voorstellen! Zelf een prentenboek maken, was al lang een stille droom. Enkele jaren geleden kreeg ik plots de energie en inspiratie om een KLEINE LIEVE KIP te laten leven! Toen mijn leven, enkele jaren geleden, erg veranderde …. en mijn dochter Charlotje stierf, volgden er vele jaren van intens verdriet. Maar de warme en mooie momenten waren nooit ver weg. Ik voelde dat dit verlies veel meer was dan pijn en verdriet…. Al de positieve energie van haar en mijn passie voor creativiteit vloeiden samen, waren overweldigend, en hiermee ‘wou’ ik heel graag iets leuk en prettigs doen voor kinderen. Ik begon te tekenen en te schrijven en zo…werd LOTTA geboren!

Ondertussen zijn reeds meerdere ‘Lotta’ verhalen verschenen.  Charlotje leeft een stukje verder in mijn kleine  lieve Lotta….

Diane

foto rik bb

De creatieve tandem Diane en Rik,  klaar om samen nieuwe leuke Lotta boekjes te bedenken.

OVER DE AUTEURS:

DIANE:

over auteurs Diane

Diane tekent en schrijft niet alleen, zij is ook een geboren verteller en het voelen en doen van kinderen liggen haar nauw aan het hart. De spontane eenvoud van haar tekeningen en de gebruikte taal maken dat jonge kinderen moeiteloos opgaan in het verhaal. Verkleed als ‘kip’ vertelt ze overal de vrolijke avonturen van haar lieve Lotta !

RIK:

rik studiodw

Rik, auteursnaam ‘DeWulf’ was jarenlang actief als stripauteur met reeksen als Happy, koning Arthur, studio Kiekeboe en  Stam & Pilou . Maar een toevallige ontmoeting met Diane zorgde voor een nieuwe wending en uitdaging in zijn carrière. Ondertussen hebben ze samen reeds heel wat uitgaven op hun naam. Hun eerste gezamenlijke boekje dateert van 2012 en heeft als titel ‘ Lotta Telt’ .            www.rikdewulf.com