Bespreking Lotta mist oma

www.nicetips4kids.nl:                                                                                                                          

lotta mist omaBij oma was het altijd fijn, met haar warme knuffels en verhalen. Maar op een dag werd ze heel ziek. En nu is ze er niet meer … Lotta mist oma erg en denkt nog elke dag aan haar. ‘Oma is nu een sterretje aan de hemel,’ zegt tante Cato. Die nacht heeft Lotta een mooie droom. Ze droomt dat ze weer lekker dicht bij haar oma is. Tussen de sterren.

Recensie
Oma was erg ziek en is daardoor dood gegaan. Lotta mist haar heel erg, evenals haar kuikens. Samen halen ze allerlei mooie herinneringen op aan oma. Want oma kon o.a. heel goed breien en pannenkoeken bakken. En zo droomt Lotta die avond heel fijn over oma. Oma die nou een sterretje is…

P1060814Een mooi verhaal over de oma van Lotta die dood is. Dit verhaal laat zien, dat hoewel iemand dood is, je nog steeds die fijne herinneringen hebt aan diegene én dat diegene voor altijd dicht bij je in de buurt. En als je ‘s avonds naar de lucht kijkt, dan zie je misschien wel een ster die er echt uitspringt!

Dit boek kun je heel goed gebruiken om met kinderen over de dood te praten, maar ook gebruiken als troost als een dierbaar iemand is overleden. Het verhaal laat het verdriet zien, maar biedt ook de troost dat ook iemand die overleden is, altijd bij je in de buurt zal zijn! Mocht het nodig zijn, dan zal ik zeker dit boek erbij pakken om het over de dood te hebben en over dat diegene nog altijd bij ons zal zijn!
Lotta mist oma – Diane Put & Rik de Wulf
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Uitgeverij Clavis

http://www.nicetips4kids.nl/lotta-mist-oma-recensie/

BIBLION.nl:

Ellie de Ridder

Inmiddels bekend van meerdere, vooral thematische prentenboeken, verwerkt kip Lotta dit keer het gemis van haar overleden oma, die een ster aan de hemel is geworden. Ze bezoekt haar graf op het kippenkerkhof en ziet dat allerlei dieren in haar omgeving van oma geleerd hebben en gewoontes van haar hebben overgenomen. In een droom waarbij Lotta in een soort ei-raket naar de sterren vliegt, ziet ze haar oma terug. Verdriet is er niet, wel gemis, maar oma zal altijd in haar hart blijven. Opgewekt, kleurrijk getekend prentenboek in oblong formaat met een tijdloos landelijke omgeving en half aangeklede kippen met menselijke eigenschappen, die o.a. in een bed slapen, lezen, breien en pannenkoeken bakken. Tussen de duidelijke, paginagrote illustraties staat de aanvullende tekst in een paar regels met af en toe woorden in een ander lettertype. Tussen de talrijke kinderboeken over de dood geen opmerkelijke, vernieuwende titel maar wel een optimistisch verhaal. Hierdoor wel geschikt en aantrekkelijk voor kleuters, waarbij de voorlezer nog wat eigen diepgang mee kan geven. Vanaf ca. 4 jaar.
© NBD Biblion

http://mom.biblion.nl