Bespreking Lotta is jarig

Lotta is jarig
Diane Put & Rik De Wulf – Clavis – april 2017

Leuk, een nieuw prentenboek voor mijn verjaardagskoffer! Als een van mijn kleuters jarig is, leggen we een verjaardagstrein in de kring. Op een van de wagons van deze trein staat een prentenboek afgebeeld dat ik die dag voorlees. Dit boek zal vast een van de verjaardagen extra feestelijk gaan maken.

Lotta is jarig en geeft een feestje. Iedereen is uitgenodigd! Maar de vrolijke kip heeft nog niet echt bedacht wat ze allemaal nodig heeft …
Lotta komt haar vriendjes een voor een tegen. Zij vertellen haar wat ze leuk vinden op een feest en zorgen uiteindelijk voor een geweldige verrassing!

‘Lotta is jarig’ is een heel toepasselijke titel voor dit nieuwe boek over Lotta de kip. Lotta bestaat namelijk al 10 jaar, een jubileum! De kleuters in mijn klas mogen haar wel, die Lotta. Ze genieten van de avonturen ze ze beleeft en vinden de herkenning in de boeken leuk. Waar zijn de kuikens? Is tante Cato er weer bij?
Dit prentenboek ziet er lekker feestelijk uit met vrolijke kleuren en duidelijke tekeningen. Het verhaal is net zo duidelijk. Verschillende woorden die belangrijk zijn bij het thema feest komen aan bod, waardoor het een ideaal boek is voor de woordenschatuitbreiding. En voor het thema feest natuurlijk!

http://www.jufanke.nl

Lotta is jarig (recensie)

p1210060Lotta is jarig en geeft een feestje. Iedereen is uitgenodigd! Maar de vrolijke kip heeft nog niet echt bedacht wat ze allemaal nodig heeft … Lotta komt haar vriendjes een voor een tegen. Zij vertellen haar wat ze leuk vinden op een feest en zorgen uiteindelijk voor een geweldige verrassing!

Het eerste boek over Lotta verscheen 10 jaar geleden. Daar hoort een feestje bij! Lotta is jarig en wordt verrast door al haar vriendjes.

Recensie
Lotta bestaat 10 jaar en dus reden voor een feestje, bestaande uit dit jubileumboek én een leuke kleurwedstrijd, waarbij je een Lotta Verjaardagspakket mee kunt winnen.

Lotta is jarig en geeft een feestje. Maar dan komt ze erachter dat ze van alles nodig heeft voor een feestje; ballonnen, kussens, muziek, lekkers…. hoe krijgt ze dat allemaal op tijd voor elkaar? Gelukkig helpen de vrienden van Lotta haar een handje.

Voor kinderen is het natuurlijk extra leuk om dit boek voor te lezen als ze zelf (bijna) jarig zijn. Maar ook als ze nog lang niet jarig zijn, zal het een feest zijn om dit boek (voor) te lezen.Voor kinderen een heel leuk en interessant thema. En ja, met Lotta in de hoofdrol is het boek natuurlijk helemaal oké!
Lotta is jarig  – Diane Put & Rik de Wulf
Prentenboek, hardcover, Uitgeverij Clavis

https://www.nicetips4kids.nl

 

Lotta is jarig – Diane Put & Rik De Wulf

Lotta is jarigHiep, hiep, hiep… Lotta! Lotta is jarig van Diane Put is een vrolijk en warm boek over jarig zijn en over feestvieren met je allerbeste vriendjes. Voor kleine kipjes vanaf 4 jaar.

Hoera! Lotta is jarig. Iedereen mag naar haar verjaardagsfeest komen. Haar vrienden hebben allemaal leuke ideeën voor het feest: snoepjes, muziek, dansjes, drinken en ballonnen! Maar kan Lotta alles onthouden?

Het eerste boek over Lotta verscheen alweer 10 jaar geleden! Daar hoort natuurlijk een jubileumboek bij met illustraties van Rik De Wulf.

http://kinderboeken.blog.nl/boeksoort/dieren/2017/03/15/lotta-is-jarig-diane-put-rik-de-wulf#more-15515

 

 

 Lezersrecensie

Lotta is jarig – Dat feestje wil iedereen meevieren!

 door Jufelsie 25 juni 2017

Lotta is jarig is een feestelijk prentenboek met een nieuw avontuur rondom de kip Lotta.

Het is feest… Lotta is jarig en dit gaat ze vieren. Al haar vriendjes heeft ze uitgenodigd. Maar als ze die één voor één tegenkomt, blijkt dat ze niet aan alles heeft gedacht. Lotta raakt helemaal in de war. Krijgt ze alles op tijd geregeld?
Lees samen met de kinderen wat Lotta’s vriendjes graag op het feest willen o.a. iets lekkers om te snoepen, lekkere drankjes, muziek en ballonnen. De kinderen herkennen dit en denken meteen aan hun eigen verjaardag. Wat was er allemaal aanwezig op mijn feest? Ze willen het lijstje gaan aanvullen voor een gezellig feest. In het boek zijn de belangrijkste woorden, die horen bij het vieren van een verjaardag vet gedrukt.
Ontdek dat de verrassing groot is, als de vrienden van Lotta het verjaardagsfeest voor haar georganiseerd hebben!
De illustraties in het boek zijn feestelijk en kleurig. Lotta en de dieren zijn groot afgebeeld en nodigen uit om er goed na te kijken. Daarnaast kun je met je kinderen een zoek- en of telspelletje spelen. Hoeveel bijen zie je? Welke kleuren hebben de ballonnen? Zie jij de slagroomspuit? Hoe oud wordt Lotta?

Lotta is jarig is een prentenboek waar mijn kleuters van hebben genoten en een aanrader om (voor) te lezen, wanneer je een verjaardag te vieren hebt!

https://www.hebban.nl/recensies/jufelsie-over-lotta-is-jarig