Bespreking: Lotta helpt de paashaas

Februari 2018

Lotta helpt de paashaas
Diane Put en Rik de Wulf – Clavis

boeken Pasen kleuters

Lotta is bekend in mijn klas. De kleuters kennen haar uit verschillende boeken en van een Kleuteruniversiteit project. Ze vinden haar grappig en af en toe een beetje onwetend. De laatste keer vierden we carnaval met Lotta en daarom lijkt het me heel leuk om ook dit nieuwste boek Lotta helpt de paashaas voor te lezen.

Als het Pasen is, zet Lotta altijd haar wekker. Ze vindt het heerlijk om met de kuikens paaseieren te zoeken. Maar dit jaar zijn er helemaal geen chocolade-eieren te vinden! Wat is er aan de hand? De paasklok legt Lotta uit waarom de paashaas nog slaapt. Lotta en de kuikens willen graag een handje helpen.

Heerlijk, zo’n verhaal over Pasen. Ik heb er nu al zin in! Net als de andere verhalen over Lotta, is ook dit verhaal super vrolijk. Een verhaal waar je blij van wordt, ondersteund met prachtige, duidelijke illustraties in vrolijke kleuren. De kleuters vinden ook de kuikens die in het boek voorkomen altijd erg leuk. Ze kijken wat ze voor kleding dragen, wat ze bij zich hebben, wat ze doen en waar ze op de bladzijden te zien zijn. Daarbij is het erg leuk dat het boek een sociaal thema heeft: Lotta helpt de paashaas.

Eerder verscheen Lotta en de paashaas. Nog zo’n vrolijk verhaal over Pasen. Bij dit boek schreven we een project voor Kleuteruniversiteit.

 

http://www.jufanke.nl/boekrecensies.html

 

Recensie juf elsie
https://www.hebban.nl/recensies/jufelsie-over-lotta-helpt-de-paashaas

mama in limburgmama in Limburg 2
https://www.mamainlimburg.nl/recensie-lotta-helpt-de-paashaas/