Lotta en de slodderkip, een muzikale monoloog van vzw Weerwolf

LOTTA EN DE SLODDERKIP WINT KINDERTHEATERFESTIVAL

Lotta en de slodderkip, een muzikale monoloog van vzw Weerwolf, heeft de elfde editie van Kindertheaterfestival Spekken gewonnen.
Het festival vindt elk jaar plaats in Theater Tinnenpot in Gent en richt zich specifiek op een jong publiek.
Vandaar dat een kinderjury bepaalt welke van de 25 voorstellingen de beste is. vzw Weerwolf nam dit jaar voor het eerst deel.


De voorstelling Lotta en de Slodderkip, gericht op kinderen van 2 tot 5 jaar, is gecreëerd door actrice Jolijn Antonissen en componist Tom Dewulf van vzw Weerwolf. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek uit de Lotta-reeks, uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

vzw Weerwolf richt zich op bibliotheken en scholen en speelt zo’n 100 tot 150 voorstellingen per jaar. Recentelijk werd de minimusical De Spiekpietjes, eveneens gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks uitgegeven door Clavis, zeer goed onthaald.

Actrice Jolijn Antonissen wint voor de derde keer de hoofdprijs van het festival. Maar ze speelde voor het eerst helemaal alleen, met een monoloog én met een creatie van vzw Weerwolf – en dat maakt het extra bijzonder. Ook componist Tom Dewulf is heel blij: ‘Deze erkenning, direct komende van de doelgroep, is het mooiste compliment dat er is!’

Alle info over vzw Weerwolf en de voorstellingen is te vinden op www.vzwweerwolf.be