Recensies Musical

Lotta en de pestvogel ( recensie: www.musicalvibes.net )


Woensdag 6 april ging Lotta en de pestvogel – de musical in première te Hasselt. Deze kindermusical is gebaseerd op het gelijknamige boekje uit de Lotta-reeks. Uitgeverij Clavis en Weerwolf vzw vatten het idee op om over deze lieve kip een musical te maken. Auteurs Rik en Diane vonden in Jolijn Antonissen en Tom Dewulf, zoon van mede-auteur Rik, de ideale personen. Zij pasten dit verhaal aan om er een amusante en leerrijke musical voor kinderen van vier tot zeven jaar van te maken.

lotta2

Leerrijke vogels

Lotta geniet van de prachtige nieuwe dag. Ze heeft een nieuwe bolderkar gekregen van tante Cato en heeft veel zin om met de kuikentjes op schattenjacht te gaan. Maar de kuikentjes durven niet. Er loopt een Pestvogel rond in de buurt en die pakt van alles af en doet iedereen pijn. Lotta kan hen toch overtuigen om die stoute vogel te gaan zoeken en hem eens goed de waarheid te vertellen.

Ondanks de kleine opzet, is het verhaal zeer goed gestoffeerd

Lotta en de pestvogel is opgebouwd als een zeer mobiele mini-musical. Enkele eenvoudige decorstukken, een hoop leuke accessoires, wat ‘special effects’ en vijf mooie pluchen medespelers. Ondanks deze kleine opzet, is het verhaal zeer goed gestoffeerd en komen enkele van die pluchen poppen ook echt tot leven. De kinderen in de zaal doen na een kleine opwarmingsronde volmondig mee en kunnen hartelijk lachen met de vertelde mopjes. De Pestvogel wordt zeer streng bekeken en heeft dan wel snel door dat hij uit het publiek niet veel sympathie moet verwachten. Als volwassene is er ook meer dan genoeg herkenbaarheid en mysterie in het verhaal. “Hoe gaat het aflopen?”, die vraag houdt iedereen vast.

lotta3

Jolijn en Tom spelen deze educatieve musical op een ontwapenende manier. Ze brengen elk karakter zeer overtuigend en gaan vlotjes in op de opmerkingen van de kinderen. Dit is toch wel een van de moeilijkste opdrachten bij een jong publiek. Het verhaal is leerzaam zonder ook maar een moment betuttelend te worden. De liedjes zijn verfrissend en catchy, de kinderen doen snel een poging om ze mee te zingen. Deze show is entertainment ten top.

Jolijn en Tom spelen deze educatieve musical op een ontwapenende manier

Lotta en de Pestvogel kan ongeveer overal gespeeld worden en vormt een zekere toegevoegde waarde voor instellingen die rond pesten werken of gewoon de leuke Lotta boekjes willen aanprijzen.

lotta4

Er zijn nog lanceervoorstellingen op 13 april te Laken, 20 april te Antwerpen en 27 april te Gent. Meer info opwww.lotta.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort

Unnamed_CCI_EPS

 

 

Hier kan u enkele reacties over vorige voorstellingen en workshops lezen:

betreft: reactie op de voorstelling van Lotta en de pestvogel!

De kinderen vonden het heel leuk. Ik denk dat jullie dat ook wel gemerkt hebben, hun aandacht was er volledig bij!
Ik vond het een goede voorstelling. Ik heb achteraf het verhaal nog eens voorgelezen, ze hebben met volle aandacht het verhaal nog eens beluisterd.
Het was ook fijn dat ze na de voorstelling nog eens met de acteurs konden praten en alles bekijken; Dit kan dan ook door de kleine groep.
Het verhaal bij jullie verwerken was ook goed; Het liedje kenden ze dadelijk en zongen het ook nog verschillende keren zomaar in de klas. Het verwerken van het verhaal met materiaal was ook goed, eenvoudig en toch mooi!
Bedankt en hopelijk komt er nog zo iets,

Myriam, juf van de tweede kleuterklas

——————————————————————————————————————-

Beste,

Wij vonden de musical een super voorstelling! Zowel de voorstelling zelf als de workshops! De kinderen waren heel enthousiast en deden ook heel goed mee. Dat ze daarna ook achter de schermen mochten gaan kijken was voor hun heel indrukwekkend!

Ook het krijgen van een boekje vonden we heel fijn. De kinderen hebben daarna nog veel over Lotta gepraat! Zeker voor herhaling vatbaar. En als ze de andere boekjes ook zo tof kunnen voorstellen, willen wij zeker terug van de partij zijn de volgende keer!!!!

Vriendelijke groetjes

de kleuterjuffen van De Hazelaar

——————————————————————————————————————–

“Het was superleuk! We willen deze voorstelling opnieuw boeken voor volgend jaar.Wanneer kunnen jullie?”  – Marleen, leerkracht in BSGO “De Schakel” – 15 minuten na de voorstelling

——————————————————————————————————————–

“Een grappige, leerrijke musical zonder belerend te zijn” – Musical Vibes

——————————————————————————————————————–

“Het was de eerste keer dat hun kindjes thuis zo enthousiast waren over een toneelstuk en dat ze het verhaal nog konden navertellen” – Marie-Laure, voorzitster van het oudercomité, basisschool Kleine Vorst

——————————————————————————————————————–

“Het verwerken van het verhaal met materiaal was goed, eenvoudig en toch mooi!” – Myriam, leerkracht tweede kleuterkas

——————————————————————————————————————–

“De kinderen gaan er helemaal in mee en ikzelf heb ook de hele tijd zitten lachen.” – Sofie, leerkracht Nieuwen Bosch

——————————————————————————————————————–

“Jullie zijn geweldig! Deze musical MOET in elke school gespeeld worden!” –  Hilde, directrice Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs “De Berk”

——————————————————————————————————————–

“Wij vonden het een super voorstelling! Zowel de voorstelling zelf als de workshops! De kinderen waren heel enthousiast en deden ook heel goed mee” – Joelle, kleuterjuf van De Hazelaar

——————————————————————————————————————–

“De kleuters vonden de liedjes leuk, het verhaal was herkenbaar en er kwamen veel grappige momenten in voor!” – Sarah, leerkracht in “De Padvinder”

——————————————————————————————————————–

“Leerrijk op zoveel verschillende vlakken! Topvoorstelling!!!” Nicole, moeder van 2 pleegkinderen.

 

Thumbnail

ZIE OOK:

Info en prijzen musical

Trailer

CD

NIEUW: Lotta en de Slodderkip

Reservaties: lottamusical@gmail.com